Eerste open studiebijeenkomst positieve desintegratie

Op 17 april vond de eerste open studiebijeenkomst over positieve desintegratie plaats tijdens het wIQend in Beers; een jaarlijkse meerdaagse bijeenkomst voor hoogbegaafde volwassenen en gezinnen met hoogbegaafde kinderen.

In een tijdsbestek van twee uur werd eerst kort uitgelegd waar de theorie van positieve desintegratie uit bestaat - één van de deelnemers beschreef deze uitleg als 'de meest beknopte uitleg van de TPD ooit' – maar wel als één die de deelnemers globaal een context verschafte voor het onderwerp waarop binnen de studiebijeenkomst de nadruk op lag: dynamismen. Na deze brede introductie passeerden dynamismen in brede zin, als stuwende krachten achter persoonlijke ontwikkeling, en werd uitgebreid stil gestaan bij (de) individuele oplossende en ontwikkelende dynamismen. Eerst in spelvorm, daarna in inhoudelijke bespreking van separate dynamismen.

De deelnemers werden zichtbaar geraakt door positieve desintegratie en haar dynamismen. De voor de meeste aanwezigen nieuwe manier van benaderen van persoonlijkheid en persoonlijke ontwikkeling lijkt aan te slaan. De leiders van de bijeenkomst stellen zich nadrukkelijk niet op als 'goeroe' of 'deskundige'; doel is om met de deelnemers in gezamenlijkheid verder te groeien in het begrip en toepassing van positieve desintegratie. Na de zomer wordt vervolg gegeven aan deze bijeenkomst, in een qua tijd ruimer jasje. Hou deze website in de gaten of schrijf je in op de mailing list, dan ontvang je automatisch een mail wanneer bekend is op welke dag en plaats de bijeenkomst zal zijn.